Intervisie

Voor leiders die dankzij de collectieve wijsheid van hun collega’s hun impact willen vergroten.

Herken je deze situaties:

  • In de leadership training/workshop leek dat allemaal heel duidelijk. In de praktijk ziet het er toch echt wel anders uit: het werkt gewoon niet!
  • Ben ik nu echt de enige die hier mee worstelt? Hoe doen mijn collega’s leidinggevenden dat dan?
  • Mijn manager heeft geen tijd voor mij. Bij wie kan ik dan nog aankloppen om mijn team te helpen?
  • Ik doe al jaren hetzelfde. Ik ben er zeker van dat het ook nog anders kan, maar hoe? Wie wil mij “voeden” en feedback geven?

Wat denk je van een lerend netwerk met peers, ook wel genoemd “intervisie”?

Samen met max 7 collega’s met dezelfde rol ga je een reis aan op eigen tempo. Je deelt je ervaringen rond een aangevraagd thema en ondersteunt elkaar in gemeenschappelijke uitdagingen.
Wie wil er nu een klaagbarak? Daarom worden ieders uitdagingen op een gestructureerde en confidentiële manier benoemd en besproken. Je bent een spiegel voor je collega’s, geeft elkaar feedback en advies vanuit jouw ervaring. En dit krijg je ook van hen. Met het advies van je collega’s bepaal je een actieplan om je vraag aan te pakken. En dit herhalen we op regelmatige tijdstippen tot zolang het voor je groep nuttig blijkt. 

Deelnemers geven aan dat deze sessies echt het verschil maken in hun dagelijkse werking. Een groter zelfvertrouwen, veerkracht en sterker leiderschap springen er steeds uit. Het extra netwerk krijg je er als bonus bij.

Waarom kiezen voor mij?

klaarmaken van de intervisieleden om zelf intervisiegesprekken te leiden en voeren

mijn eigen lange ervaring om de groep extra te voeden met extra onderbouwde modellen en theorieën ter aanvulling, indien nodig

het faciliteren van de gestructureerde en oplossingsgerichte aanpak van de intervisiesessie

Wat is mijn werkwijze?

Dankzij de collectieve wijsheid van je peers kan je je eigen leiderschap verdiepen en versterken. Regelmatig komen we samen en delen we met elkaar onze vragen en ervaringen op een gestructureerde manier. Zo vergroten we je leiderschapsarsenaal en impact. Om dit tot een succesvol traject te maken volgen hier de stappen:

Behoeftenanalyse

samen met HR bekijken we waarom we dit professionaliseringsinstrument willen inzetten. Wordt er voldaan aan de kritische succesfactoren?

Informatieronde

de mogelijke doelgroepen worden geïnformeerd via een infosessie. Kandidaten worden gescreend. Zo zorgen wer ervoor dat de juiste mensen in de intervisie zitten en continuïteit verzekerd is. Dit is noodzakelijk voor het vertrouwen en de diepgang.

Workshop

aanleren van de intervisievaardigheden, methodiek en structuur van een effectieve intervisiesessie. Zo zijn de deelnemers ook later klaar om zelfsturend verder te gaan, indien ze dat wensen.

Intervisies

ik start als intervisiecoach in de voorbeeldrol in het begeleiden van een intervisiesessie. Geleidelijk aan geef ik het roer door aan de deelnemers. Ik blijf als Intervisiecoach faciliterend aanwezig. Of je kan ook kiezen om na 6 sessies zelfsturend verder te gaan. De aanpak is hierop afgestemd.

evaluatie

met de deelnemers wordt elke sessie de toegevoegde waarde, aanpak en leerproces geëvalueerd. Formeel is er ook na de 3e en 6e sessie een online evaluatie waaruit mogelijke optimaliseringsacties voortvloeien. 

Wil je meer impact?

Ik nodig je graag uit voor een kennismakingsgesprek.

Contacteer mij

Veronika wuyts

Sint Hubertusstraat 18
1850 Grimbergen

Contactgegevens