Een inventaris

2016 kan tellen! Terreuracties kwamen steeds dichter bij, groeiende angst duwde mensen meer in een hoekje en schept een gunstig klimaat voor het isolationisme van een Brexit en een Trump. Een hittegolf op de noordpool als indicator dat het ook in de natuur pijn doet.
Je zou bijna vergeten dat jij een eigen stem en verantwoordelijkheid hebt voor wat jij doet en zegt in deze wereld en je dus wel degelijk een verschil kan maken. Kijk maar naar het record in geld, warmte en energie van de Warmste Week. Hoe was jouw jaar dus? Wat was mooi? Wat viel tegen?

 

Het idee van deze foto trekt me enorm aan en wil ik echt wel proberen. Het is zo makkelijk om je enkel te herinneren wat nu de laatste weken gebeurd is. als die dan slecht geweest zijn, is alsof heel je jaar kommer en kwel was. Je hoeft geen Alzheimer Light te hebben om te vergeten wat verder weg ligt dan 2 maanden. En een jaar telt wel nog steeds 12 maanden. In deze periode zijn mensen moe, er is weinig zonlicht, ieder heeft nood aan wat vakantie en dan is die valkuil om alles uit te vergroten nog groter. Zo’n pot met post-its met de ervaringen van alle 12 maanden lijkt me dus echt de moeite waard om te proberen. Ik kijk al uit naar de inventaris van 2017 op deze manier.

Persoonlijk maak ik in deze laatste week de inventaris van het voorbije jaar op en in januari mijn belofte voor het komende jaar. De datum voor de vision boardsessie met mijn collega/vriendin ligt al maanden vast, met een reservedag, ingeval van nood. Je weet dus al waar de volgende blog over zal gaan.

Hoe ziet mijn inventaris met mijn rollen (in vogelvlucht) eruit voor 2016?

HART (wat ik graag doe, waar ik energie van krijg) 9/10

– in mijn rol als coach gewerkt met interessante en uitdagende coachingsvragen.

– consekwent geweest in het volgen van mijn hart en luisteren naar mijn lichaam bij het accepteren van opdrachten.

– ondanks het uitkomen van mijn boek en de bijhorende uitdagingen, heb ik mijn familie de nodige tijd en aandacht kunnen blijven geven.

 

VERSTAND (mezelf ontwikkelen, doen wat ik goed kan): 7/10

– zelf verwennerij met 18 dagen opleiding waaronder o.a. de uitstekende “organisatiecoaching” (Philippe Bailleur)

– grens verlegd: spreken voor grote groepen (boekpresentatie, KBC auditoriumsessies, boekenbeurs)

– onderbenut potentieel: “Goed Bezig Checkup” meer in de wereld zetten.

 

LICHAAM (wat ik nodig heb aan materiele noden): 8/10

– de vakanties alleen, met partner, met kinderen en schoonkinderen voedden alle 4 dimensies

– 2e beste jaarcijfer sinds start Talent@work in 2008, ondanks of dankzij 3-day work week.

– HbA1C blijft goed onder controle dankzij consekwente aandacht voor de rol van “zelfzorger” (yoga, voeding, etc), Dagelijkse fysieke activiteit mag meer.

 

ZINGEVING (waar doe ik het voor) 7/10

– Centraal blijft mijn droom “Anderen ondersteunen in hun bewuste keuzes voor hun professionele eigenheid zodat zij hun impact kunnen vergroten rondom hen, op een positieve manier.” Naar volgend jaar toe vraagt dit verfijning.

– er is nog ruimte in het “eigen impact” vergroten: voel me nog te snel een “pusher” als ik naar buiten kom met de Goed Bezig Checkup.

 

Hoe ziet jouw inventaris eruit? Zag jij het groot genoeg in 2016? Heb je de verschillende rollen in je leven de aandacht gegeven die ze verdienden in 2016? 

Ter voorbereiding van het vullen van je inventaris-“jar” van 2017, geef ik je graag de volgende 2 extra’s mee om het jaar in te zetten

1. Deze 3 minuten TedX van Seth Godin: mik je hoog genoeg? https://www.youtube.com/watch?v=Uo5m7lnsHew

2. Een mini “inventaris” met de verkorte printbare versie van de “5 minute Journal” van Alex Ikonn en Uj Ramdas om ’s morgens je focus te leggen en die ’s avonds te evalueren.

Ochtendvragen: ik ben dankbaar voor ; wat zou vandaag geweldig maken; dagelijkse affirmatie’s: ik ben…

Avondvragen: 3 prachtige dingen die vandaag gebeurden; hoe had ik vandaag nog beter kunnen maken.

 

Op een geweldig 2017! De wereld van 2017 heeft je nodig! Ieder van ons! 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

* verplicht veld