De vele facetten van een diamant

“Learner” is één van mijn 5 meest dominante sterktes volgens de Strengthsfinder 2.0 van Gallup. Ik vertaal het soms als “nieuwsgierig”, een honger die met de jaren steeds groter wordt. Deze maand heb ik me getrakteerd op 4 dagen opleiding voor mezelf (mijn jaarlijks gemiddelde is 15 dagen). Het waren 4 geweldige voedingsbronnen. Vroeger, toen ik verantwoordlijke was voor het “leren” van anderen en er vaak zelf op overschoot, dacht ik dat mijn verlangen naar “leren” overdreven was. Nieuwe dingen ontdekken, de goesting voelen om dat toe te passen (direct, later), noteren waar ik wat anders zou doen, er dan mee experimenteren en het effect merken, het is gewoon als eten en drinken voor mij. Ik merk bij mijn coachees dezelfde “nood” als ze ook “learner” in hun strengths hebben staan. Er is die herkenning en de opluchting als ze merken dat dit niet gewoon leuk is maar echt een behoefte die ze ernstig moeten nemen en dus moet voeden. In de tips over learner staat daarom: “Honor your desire to learn. Take advantage of adult educational opportunities in your community. Discipline yourself to sign up for at least one new academic or adult learning course each year.”. Dit bepaalt immers mee hun “zijn”.

Fred Korthagen benoemt onze kernkwaliteiten als de facetten van een diamant. Een diamant die door de jaren heen vaak wat modder over zich heen heeft gekregen, de een al wat aangekoekter dan de andere. Onze taak is het om terug naar die diamant te kunnen gaan, zonder ons te verliezen in of het blindstaren op die modder. Ik vind die metafoor geweldig. Heb me dus direct enkele (helaas slechts) kristallen diamanten aangeschaft in verschillende grootte om te kijken hoe ik dit ook aan mijn coachees kan “meegeven”. Ze liggen mooi op de tafel in het zicht van de coachee. Die van 8 cm is behoorlijk zwaar.

Ik vind het een mooie manier om mezelf te herinneren dat we zoveel meer zijn dan we denken. En we zoveel meer kunnen inzetten dan we nu vaak doen. En hoe die modder ons verleidt om te kijken naar wat er niet lijkt te zijn terwijl het er wel degelijk is. En het inzetten van die diamant ons juist gelukkig maakt en in flow brengt.

 

Gecombineerd met een culturele bescheidenheid, moet je soms echt wel gaan graven naar die schoonheid. Ik hoor vaak van mijn coachees: “Wat zijn mijn talenten? Ik weet het niet, hoe kan ik ze dan meer inzetten? Ben ik wel echt goed in iets?” Vandaar dat ik je dat kleine duwtje in de rug wil geven om te starten met het terug vinden en koesteren van je diamant. Ik heb er zelfs een kleintje (plastic 😉) meestal in mijn broekzak als reminder.

Hierbij dus 2 tests waar je mee kan beginnen om je diamant met al die facetten-kernkwaliteiten te helpen herontdekken, echt te zien én terug in bezit te nemen, er eigenaarschap voor te nemen. Zodat je ze ook kan zijn.

De ViaCharacter test is gebaseerd op de positieve psychologie, bekend geworden met Seligman (en haar roots heeft bij Victor Frankl, zijn leermeester). De kernkwaliteiten die je uit deze test terug krijgt lijken veel op de complimenten die anderen je geven: vol liefde, creatief, energiek, …

Gratis: https://www.viacharacter.org/www/Character-Strengths-Survey

De Gallup Strengthsfinder 2.0 is ontstaan uit het jarenlange onderzoek van Clifton en Buckingham, later Rath. Persoonlijk verkies ik deze omwille van de uitvoerige toelichting en practische tips die je erbij krijgt en is zeker zijn 15$ waard. Ik vind hem professioneel zeer goed toepasbaarder in gesprekken naar je omgeving toe (sollicitatie, manager, team). Op die manier kan je veel gelukkiger worden in en met wat je doet.

Betalend: https://www.gallupstrengthscenter.com/

Klik op de diamant en je komt bij de Talentenwegwijzer om je ontdekkingen dan verder te onderzoeken: talenten wegwijzer

En hier is de inspiratie voor leidinggevenden om hun medewerkers mee te nemen op hun ontdekkingstocht naar hun eigen diamant:  talenten wegwijzer voor de manager

Geniet van je prachtige unieke diamant! Je verdient het en deze wereld heeft die diamant NU nodig om beter te kunnen schitteren!

Bronnen:

Fred Korthagen, Krachtgericht coachen. Boom Nelissen, 2015.

Strengthsfinder: http://www.strengthsfinder.com

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

* verplicht veld